Ricottadessert van cuberdon en bramen

Ricottaflan met cuberdon en bramen
 
Ingrediënten:
  • 250 g ricotta
  • 1 dl room 
  • 1 el citroensap
  • 1  eierdooier
  • 3 el poedersuiker
  • 150 ml water
  • 6  cuberdons
  • 4  gelatineblaadjes
  • 100 g bramen 
  • 6  losse bramen
  • 6 blaadjes verse munt

 

Bereiding:

  1. Meng de ricotta samen met de room, het citroensap, de eierdooier en het poedersuiker met een garde.
  2. Week de gelatineblaadjes in een kommetje met water.
  3. Halveer de cuberdons en warm ze in een pannetje op met het water. Roer goed en zorg dat de cuberdons volledig zijn opgelost. Laat de saus daarna nog enkele minuten inkoken zodat de saus iets dikker wordt.
  4. Knijp de gelatineblaadjes uit en giet ze bij de cuberdonsaus. Meng alles goed.
  5. Laat de cuberdonsaus even afkoelen en giet daarna bij het ricottamengsel. Meng alles goed tot een egale kleur.
  6. Giet het mengsel in 6 passende glaasjes en zet 4 uur in de koelkast.
  7. Maak ondertussen de bramencoulis: pureer de bramen en giet door een zeef. Gebruik een lepel om het vruchtenpuree erdoor te halen.
  8. Wanneer de ricottaflan van cuberdon opgesteven is, haal je de glaasjes uit de koelkast en verdeel je er de bramencoulis over.
  9.  Garneer de glaasjes met een verse braam en eventueel nog een blaadje munt.

 

Bron: southandpepper.com


Schrijf een bericht

Berichten moeten goedgekeurd worden vooraleer deze gepubliceerd worden.